انواع سونوگرافی های دوران حاملگی
سونوگرافی حاملگی یکی از ابزار های دقیق و مطمئن در دوران بارداری است که لازم است تمام بانوان به آن توجه داشته باشند. بیشتر افراد از دکتر آزاده مکری در سونوگرافی خوب در تهران در رابطه با مضرات و فواید سونوگرافی سوال می پرسند، اگر شما هم در رابطه با عملکرد سونوگرافی و مزیت آن اطلاعی ندارید بهتر است مقاله زیر را مطالعه فرمایید .
حساسیست سنجش Beta-Hcg امکان تشخیص بارداری را قبل از رویت شدن در سونوگرافی فراهم می سازد. سونوگرافی واژینال در ارزیابی ساختار های داخل لگنی، بر سونوگرافی ابدومینال ارجحیت دارد و با آن می توان بارداری داخل رحمی را یک هفته زودتر از سونوگرافی ابدومینال تشخیص داد.
انواع سونوگرافی دوران بارداری
بطور معمول سونوگرافی هایی در چند مرحله از دوران بارداری انجام می شود که از میان آن ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:
اولین سونوگرافی ( نوع Early OB )
این نوع سونوگرافی به منظور تشخیص قلب و جفت در هفته ی ۶ام از بارداری انجام می شود.
دومین سونوگرافی ( غربالگری NT )
این نوع از سونوگرافی به منظور تشخیص بیماری های وراژتی و ژنتیکی مانند سندروم داون، تریزومی ۱۸، ترنرو… درفاصله ی زمانی بین هفته ی ۱۱ام الی ۱۳ام از دوران بارداری به مدت ۶ روز صورت می پذیرد.
مقالات دیگر: سونوگرافی سه ماه اول بارداری
سونوگرافی تشخیص آنورمالی جنین
از این نوع سونوگرافی برای ایجاد اطمینان از سلامت جنین استفاده می شود.که به آن غربالگری سه ماهه ی دوم نیز گفته می شود.
دراین سونوگرافی شکل و شمایل کامل بدن جنین اعم از قلب، بافت کلیه ای و مثانه، کبد، ستون فقرات، انگشتان دست و پا، مغز و اجزای چهره و … بررسی می شود تا وجود مشکلات احتمالی مانند مشکلات قلبی و ژنتیکی و… تشخیص داده شود.
معمولا این سونوگرافی بین هفته ی ۱۸ام تا ۲۲ام از دوران بارداری انجام می پذیرد.
همچنین در این سونوگرافی جنسیت قطعی جنین تشخیص و تایید می گردد.
سونوگرافی های پیشنهادی پزشک
درصورت لزوم و پیشنهاد پزشک سونوگرافی هایی برای بررسی ضربان قلب جنین، میزان مایع آمنیوتیک و سلامت جنین انجام می گیرد. همچنین با این سونوگرافی ها می توان سن وموقعیت جنین را تعیین و زمان احتمالی زایمان را تشخیص داد.
انجام این نوع سونوگرافی ها بطور معمول بعد از هفته ی ۳۰ ام صورت می گیرد. معمولا زوج هایی که به دکتر جهت انجام سونوگرافی مراجعه می کنند، می خواهند جنس جنین خود را بدانند.
تصویر سونوگرافی در تشخیص و تعیین جنسیت جنین اثر بسازیی دارد اما به مواردی نظیر تجهیزات پزشک مربوطه، سن جنین و میزان همکاری جنین نیز مربوط می گردد.
تعیین و تشخیص مذکر و یا مونث بودن جنین
در تفسیر سونوگرافی هایی که در جهت تشخیص جنسیت صورت می گیرد، پزشک مربوطه سعی میکند جنین و مخصوصا اندام تناسلی و جنسی آن را مورد بررسی قرار دهد.
اگر اندام تناسلی زنانه (کلیتوریس) و لب های واژن در تصویر سونوگرافی هویدا بود جنین دارای اندام جنسی مونث است و جنسیت جنین دختر می شود.
نشانه ی لاک پشتی نوعی از تعیین پسر بودن جنسیت است. این مورد به حالتی اطلاق می شود که نوک آلت تناسلی مردانه از پشت بیضه ها بیرون زند.
موضوع قابل توجه و جالب در تعیین جنسیت و مذکر بودن جنین این است که جنین می تواند در دوران جنینی نعوظ داشته باشد که این حالت به تشخیص پزشک مربوطه و تفسیر سونوگرافی زنان کمک شایانی می کند.
مقالات دیگر: روشهای موثر در تعیین جنسیت
تشخیص ناهنجاری هایی مانند سندرم داون در جنین
با بررسی و اندازه گرفتن ضخامت و حجم پوستی نقاط پس سر ویا پشت گردن می توان به ایجاد ناهنجاری های کروموزومی و وراژتی مثل سندروم نشانگان داون و تریزومی پی برد.
ضخامت و حجم پوست این نواحی معمولا از ۶/۰ میلی متر آغاز و تا ۴/۲ میلی متر ادامه پیدا می کند. اما ضخامت بیش از ۲ میلیی متر نرمال نیست.
سن بالا در بارداری مادر می تواند تشخیص این ناهنجاری هارا مختل کند.
اجزا و اعضای جنینی معمولا تا هفته ی ۱۶ام تا ۱۷ام دوران بارداری تشکیل می گردد پس، بهتر است بررسی های لازم برای تشخیص این نوع ناهنجاری ها بین هفته های ۱۴ام تا ۱۵ام از بارداری صورت پذیرد.
با بررسی اشکال و اعضای ظاهر شده و شکل گرفته درجنین می توان بررسی های میدانی را برای تشخیص ناهنجاری ها انجام داد، بطور مثال: توجه به استخوان بینی به منظور تشخیص بهتر ناهنجاری های کروموزومی تاثیر بسزایی دارد.
با بیش از ده سال فعالیت تخصصی و انجام بیشمار سونوگرافی و ارائه خدمات تخصصی سونوگرافی و رادیولوژی
تمرکز بر ارائه خدمات فوق تخصصی سونوگرافی های زنان، جنین، پستان و اطفال بوده ولی کلیه سونوگرافی های بانوان و رادیوگرافی های ساده و رنگی