سونوگرافی بیضه
سونوگرافی بیضه چیست؟
در سونوگرافی از طریق امواج صوتی، تصویری از داخل بدن به نمایش گذاشته می شود. سونوگرافی بیضه که تصویربرداری اولتراسوند از کیسه بیضه است، به بررسی وضعیت بیضه ها می پردازد. بیضه ها قسمتی از سیستم تولید مثل مردان بوده و وظیفه آن ها تولید اسپرم و هورمون می باشد. سونوگرافی بیضه برای تشخیص مشکلات مربوط به کیسه بیضه یا اپیدیدم استفاده می شود. چنانچه فرد در اطراف یا درون بیضه دچار آسیب دیدگی، درد یا تورم شود، پزشک سونوگرافی بیضه را به او تجویز می کند. اگر مردی به ابتلای سرطان بیضه مشکوک شود، برای تشخیص این که توده پیدا شده در بیضه سرطانی است یا نه برای او سونوگرافی بیضه تجویز می شود. تصاویر موجود در سونوگرافی به پزشک برای بررسی اندازه و موقعیت توده کمک می کند.
روش انجام سونوگرافی بیضه به چه صورت است؟
جهت انجام سونوگرافی فرد روی تخت می خوابد و رادیولوژیست برای انجام سونوگرافی مقداری ژل روی ناحیه مورد نظر می زند، به دلیل اینکه ژل موجب حرکت راحت مبدل شده، حباب های موجود بین مبدل و پوست که موجب انسداد امواج صوتی می شوند را از بین می برد. سونوگرافیست با حرکت عقب و جلوی مبدل تصویر مورد نظر خود را می گیرد. فشارهای ناشی از حرکت مبدل معمولا دردناک نیست. پس از انجام سونوگرافی ژل را می توانید با یک دستمال کاغذی پاک کنید و اگر قسمتی از ژل روی بدن باقی مانده باشد به سرعت خشک می شود. این ژل بی رنگ بوده و موجب لکه شدن لباس نمی گردد. در کل عمل سونوگرافی به مدت 15 الی 30 دقیقه به طول می انجامد.
سونوگرافی بیضه چه مزیت هایی دارد؟
سونوگرافی بیضه دارای مزیت هایی بوده که از آن جمله می توان به موارد زیر اشاره کرد:
• یک روش بی درد است.
• از دیگر روش های تصویر برداری ارزان تر می باشد.
• یک روش امن و بی خطر است.
• ابزاری هدایتی برای انجام روش های کم تهاجمی از جمله بیوپسی و آسپراسیون می باشد.
به چه دلایلی سونوگرافی بیضه انجام می شود؟
سونوگرافی بیضه یک روش تصویربرداری جهت ارزیابی اختلالات بیضه ها، اپیدیدم و اسکروتوم است که به دلایل زیر انجام می شود:
• تشخیص سرطان و کیست بیضه
• تشخیص اپیدیدیمیت
• تشخیص پیچ خوردگی بیضه
• تشخیص بیضه های نهفته یا نزول نکرده
• تشخیص واریکوسل
• تشخیص علت ناباروری مردان
چه مراقبت هایی قبل از سونوگرافی لازم است؟
برای انجام سونوگرافی نیازی به پرهیز از خوردن و نوشیدن نیست. قبل از سونوگرافی بهتر است لباس زیر مناسب و راحت بپوشید تا بتوانید به آسانی آن را از بدن خارج کنید. در هنگام معاینات آرام باشید تا تجهیزات اولتراسوند تصاویر واضحی از بیضه هایتان تهیه کند.
خطرات احتمالی سونوگرافی بیضه
به ندرت در هنگام سونوگرافی ممکن است خطری ایجاد شود. در برخی موارد اگر تورم و آسیبی در ناحیه بیضه وجود داشته باشد ، معاینه موجب ناراحتی و درد می شود. سونوگرافی برخلاف اسکن های پزشکی اشعه ای ندارد، بنابراین خطر کمتری ایجاد می کند.
جهت کسب اطلاع بیشتر درباره بهترین مرکز سونوگرافی در سعادت آباد و یا پیشرفته ترین تجهیزات سونوگرافی بر روی لینک های مربوطه کلیک نمایید.
با تشکر از گروه سایت دکتر آزاده مکری متخصص رادیولوژی وسونوگرافی
با بیش از ده سال فعالیت تخصصی و انجام بیشمار سونوگرافی و ارائه خدمات تخصصی سونوگرافی و رادیولوژی
تمرکز بر ارائه خدمات فوق تخصصی سونوگرافی های زنان، جنین، پستان و اطفال بوده ولی کلیه سونوگرافی های بانوان و رادیوگرافی های ساده و رنگی